Hitta billiga urnor hos oss

Vi har urnor i Stockholm med olika former, material och prisnivåer. Från billiga urnor och dyrare urnor i exklusivare utförande. Urnor köper du i samband med att du bokar begravningsceremoni.

billiga urnor

Tygdraperad urna, finns i blå och vit. Pris 990:-

   
 
 

Träurna med kors vitmålad. Pris 750:-


 

Model 210 finns laserad i grått, blå-svart. Pris 1 190:-

 

  

Träurna modell 206. Pris 890:-

 

 

ALFA, urna i plåt/zink med flamma. Pris 1 290:-

 

Miljöurna Vittsjö rödMiljöurna Vittsjö krita Miljöurna Vittsjö sand  Miljöurna Vittsjö grafit  
Miljöurna Vittsjö svart  Miljöurna Vittsjö grön  Miljöurna Vittsjö blå  

Miljöurna, finns i olika färger. Pris 790:-

 

  

Barkurna, finns i svart och brunröd. Pris 1 290:-

 

Delta, finns i grön eller vit med kors eller flamma. Pris 1 390:-

 

  
Urna modell 100. Pris 1 390:-

Bra att veta om urnor och urnbegravningar

Urnbegravning blir vanligare nu när nya begravningslagen trädde i kraft för några år sen som sa att man då ska gravsättas eller kremeras senast en månad efter dödsfallet.

Kremering innebär att den avlidne förbränns och blir till aska. Efter att kremeringen har genomförts behöver askan förvaras i någon form av behållare. Krematoriet placerar den avlidnes aska i en mycket enkel form av urna, en pappkartong.

Kartongen från krematoriet är fullt tillräcklig vid gravsättning i minneslund, då behövs ingen urna, för vid gravsättning i minneslund strör man ut askan eller gräver ner den. Man får ej vara med då askan sprids, utan får bara ett meddelande när gravsättningen är gjord.

Vid begravningar i askgravlund eller på en askgravplats, så står i regel kyrkogårdsförvaltningarna för en sammetspåse vid gravsättningen. Så inte heller där behövs en urna.

Den billigaste urnan vi har att erbjuda för en enkel urna, är en enkel pappersurna för 490 kronor.

Ett annat alternativ till en billig urna är en enkel sammetspåse för 390 kronor.

En annat variant om man önskar exempelvis gravsättning i en minneslund är att man själv ordnar någon fin ask eller urna som ni kan använda under ceremonin.

Tänk då på att rymdmåttet bör vara minst fyra liter för urnan så man kan lägga ner kartongen med askan i urnan med en stor öppning på femton x femton plus ett djup på femton cm.

Ett annat billigt urnalternativ är att man hyr en urna för 390 kronor av oss här på ABC Lilla Begravningsbyrå i Stockholm, då kan man använda sig av modell 210 eller modell 100.

Vi har även andra hyrurnor att erbjuda till ceremonin.